Lastenhoito

Lastenhoitopalvelu

MLL:n lasten hoitajia voi nyt tilata myös Ilmajoella. Perheet voivat rekisteröityä osoitteessa lastenhoito.mll.fi

Ilmajoella on neljä koulutettua MLL:n hoitajaa, jotka ovat heti käytettävissä.

MLL:n lastenhoitopalvelu tuo helpotusta tilapäiseen hoitotarpeeseen. Perhe toimii hoitajan työnantajana ja huolehtii lakisääteisistä työnantajamaksuista. Hoitajan voi tilata osoitteesta lastenhoito.mll.fi tai välityspalvelun kautta ma-pe klo 8-12 numerosta 044 030 3301. Lastenhoidosta maksetaan hoitajalle korvausta 9 €/tunti, pyhäpäivinä 18 €/tunti.

Alueelle toivotaan myös lisää lastenhoitajia. Alkuun hoitajia haetaan verkkoperehdytyksen kautta.

Perehdytykseen voivat osallistua sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilaiset tai alaa opiskelevat vähintään toisen vuoden opiskelijat (esim. lähihoitajat ja sosionomit) sekä pitkän kokemuksen lastenhoidosta omaavat henkilöt. Verkkoperehdytys suoritetaan omaan tahtiin kuukauden aikana MLL:n Moodle alustalla. Lisäksi kaikki lastenhoitajaksi haluavat haastatellaan henkilökohtaisesti. Ilmoittaudu verkkoperehdytykseen tästä

Ilmajoella tullaan myös järjestämään MLL:n lasten hoitajiksi haluaville lastenhoitokurssi, jonka aikatauluista ja paikasta ilmoitetaan myöhemmin. Kurssiin kuuluu lähiopetusta, oppimispäiväkirjatehtäviä ja harjoittelua perheessä. Lastenhoitokurssi on tarkoitettu heille, jotka haluavat toimia MLL:n lasten hoitajana, mutta heillä ei ole alan ammattia, koulutusta tai paljoa kokemusta lapsista. Kursseilla on usein paljon nuoria ja MLL:n hoitajana toimiminen onkin monelle 16- vuotiaalle ensimmäinen työ.

Koronaepidemian aikana toimintamme jatkuu toistaiseksi, mutta huomioimme ja seuraamme viranomaisten ohjeistuksia.

Tällä hetkellä palvelua ei voi käyttää, jos perheessä on mitä tahansa sairautta tai perhe on eristyksessä/karanteenissa.
Lue lisää lastenhoitotoiminnasta

Muksuparkki

Muksuparkki toimii Perhetalo Aurinkoisessa aina perhekahvilan yhteydessä. Muksuparkkiin voit jättää yli 10 kuukautta vanhan lapsesi hoitoon, kun itse tarvitset omaa aikaa! Perhekahvilan aukioloajat voit tarkistaa täältä.

Enimmäishoitoajat/ päivä (suositukset)

10 kk - 1v.    1,5h

1-2v.             3h

2v. -->           ei aikarajoitusta

MLL Jäsenet:                      Ei jäsenet:
1 lapsi 4€/h                         7€/h
2- tai useampi 6€/h       9€/h

Ota rohkeasti yhteyttä, pyrimme järjestämään lastenhoitoa sinun tarpeisiisi.

Varaukset ja lisätiedot:
Perhetalo Aurinkoinen