Tue toimintaamme

MLL:n työtä voit yhteiskunnallisena vaikuttajana tukea myös, vaikka et olisi kiinnostunut osallistumaan toimintaamme.  Vai pidätkö työtämme nimeomaan Ilmajoella tärkeänä? Jäseneksi liittyminen on hyvä tapa tukea toimintaamme myös paikallisesti!

Voit tukea meitä ryhtymällä myös kannatusjäseneksi.

Vapaaehtoisuus

MLL Ilmajoen yhdistykseltä löytyy monia eri tapoja tehdä vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoistyö on toimintamme kantava kivijalka! Vapaaehtoiset saavat tukea tehtäväänsä, eikä ketään jätetä yksin. Vapaaehtoisena voit toimia mm.

• Kylämummona- tai vaarina. Kylämummot  osallistuvat toimintaamme Perhetalo Aurinkoisessa, käyvät kunnan päiväkodeissa lukemassa satuja ja osallistumassa päiväkotien arkeen! Kylämummo on päiväkodissa odotettu ja tärkeä vieras! Kylämummeille ja -vaareille järjestetään yhteisiä tapaamisia ja heitä autetaan tarvittaessa toiminnan suunnittelussa.
  • Perhekummina. Perhekummi on tukena perheessä ja tapaa perhettä yleensä kerran viikossa/ kerran kahdessa viikossa. MLL Pohjanmaan piiri kouluttaa perhekummeja Seinäjoella, mutta kummiperheet ovat yleensä paikallisia perheitä.
  • Nuorten kanssa mm. katupartioinnissa.
  • Perhekahvilaohjaajana. Aurinkoisessa järjestetään viikoittain toimintaa myös iltaisin, jonne kaivataan vapaaehtoisia ohjaajia.
  • Kerhoissa.  Olisitko kiinnostunut vetämään lasten tai koko perheen liikuntakerhoa? Muskaria? Nuorten kerhoa? Kaikki ideat otetaan vastaan!
  • Tapahtumissa. Järjestämme monenlaisia tapahtumia ja tempauksia ympäri vuoden. Mukaan voi tulla kertaluontoisesti esim. kahvioon, arvan myyntiin, yms.
  • Muita tapoja vapaaehtoistyöhön: vertaisryhmät, hallitustyöskentely, tukioppilastoiminta,  jäsenhankinta yms.

Kuva MLL/ Matti Matikainen

Vapaaehtoistyön tekeminen on osoitus aktiivisuudesta! Sen vuoksi kannustamme myös nuoria, työttömiä ja opiskelijoita vapaaehtoistyöhön. Halutessasi kirjoitamme todistuksen tehdystä työstä osoituksena yritteliäisyydestäsi!