Vapaaehtoiseksi Nuorten Nurkkaan

Yhdistys- ja harrastustoiminnassa tarvitaan tänä päivänä ja tulevaisuudessa yhä enemmän vapaaehtoistoimijoita. Tällä hetkellä joka kolmas ihminen toimii nykyään maassamme jonkinlaisissa vapaaehtoistehtävissä. Myös Nuorten Nurkka- hankkeessa tarvitaan vapaaehtoisiksi aikuisia ja nuoria, jotka haluavat antaa aikaansa ja osaamistaan nuorten hyväksi.

Vapaaehtoisena voi toimia viikottain  tai satunnaisesta. Vapaaehtoisia tarvitaan mm. Nuorten Nurkan tilassa ohjaajiksi ilta-aikoina ja viikonloppuina, erilaisten teemailtojen yms. vetäjinä, katutyössä tai ihan vain toiminnan ideoinnissa.

Vapaaehtoistoimijat tekevät nuorten kanssa arvokasta työtä monella eri tapaa. Vapaaehtoisten avulla toiminnan mahdollistaminen lisää tasavertaisuuden ohella nuorten omatoimisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä ehkäisee syrjäytymistä. Ajanviettotapojen ja -paikkojen lisääntyessä nuorten viihtyvyys Ilmajoella kasvaa ja kotiseututietoisuus lisääntyy.

Kuva MLL/Matti Matikainen

Vapaaehtoistyö tuo myös tekijänsä elämään runsaasti positiivisia asioita. Mieluisassa vapaaehtoistyössä pääsee toteuttamaan itseään, jakamaan omaa arvokasta tieto-taitoaan eteenpäin ja tapaamaan samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä. Monelle vapaaehtoistyö avaa portteja opiskeluun tai työelämään. Nuorten parissa tehty työ koetaan usein erityisen merkitykselliseksi, koska samalla tehdään töitä heidän tulevaisuutensa hyväksi.

Nuorten Nurkka-hankkeiden vapaaehtoisiksi tarvitaan monenlaisia osaajia. Huippuun asti hiottua tietämystä ei vaadita eikä odoteta, tärkeintä on oma tunne siitä, että haluaa viettää nuorten kanssa aikaa ja toimia luotettavana aikuisena.

Nuorten Nurkan vapaaehtoiset saavat tehtäviinsä koulutusta ja tukea alkutaipaleelta lähtien. Ketään ei jätetä yksin. Hankkeiden aikana muodostettu vapaaehtoisverkosto tapaa toisiaan läpi toiminta-ajan ja hankekoordinaattori toimii tiiviissä yhteistyössä vapaaehtoisten kanssa.

Haluatko lähteä mukaan toimimaan nuorten kanssa hyvässä porukassa?
Täytä ja lähetä oheinen kysely sivun alalaidasta.

Otamme sinuun yhteyttä!

Lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta:
Hankekoordinaattori Hymy Larimo-Tullila
p.044-9782 071
mll.ilmajoki.nuortennurkka@gmail.com

Ilmoittautuminen vapaaehtoistoimijaksi Nuorten Nurkkaan

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.